הכירו את המועמדים לבחירות 2018

חברי וחברות האיגוד, שהנם בעלי זכות בחירה עפ"י התקנון, מוזמנים להכיר את המועמדים לוועד בבחירות הנוכחיות, להצביע ולהשפיע על הרכב האנשים שיובילו את איגוד האינטרנט הישראלי.
לחצו כאן לקריאת מצעי הבחירות של המועמדים:

שלום רב, אשמח אם כל אחד מהמועמדים והמועמדות יוכל לענות על השאלות הבאות:

  1. מה עמדתו לגבי העלאת מחירי שמות המתחם שנעשתה על ידי האיגוד?
  2. מה עמדתו לגבי תקציב 2019 וסדרי העדיפויות של התקציב?
  3. פירוט לגבי עמדתו בנושא החלטת הוועד שלא לגבות כספים מדומיינים שנרשמו לפני שנת 1999 ועד היום תוך אובדן הכנסות משמעותי?
  4. עמדתו לגבי העימות המשפטי של הוועד עם רשות המסים לאור הסירוב של הוועד לשלם את השומה שנקבעה על הכנסות האיגוד?

אשמח אם חברות הוועד הנוכחיות שמתמודדות לוועד, קרין נהון ובת שבע אנגלברג-בר יפרטו את פועלן והדברים העיקריים בהן טיפלו במשך תקופת כהונתן.

תודה!

לייק 1

שלום רועי
אשמח לענות על השאלות שלך.

  1. תמכתי בהצעה להעלות את מחיר אגרת שמות המתחם ב-10 שקלים, כי כבר שנים עלויות התשתית עולות (בין השאר בגין צורך להחליף ולשדרג תשתית, ולהתאים את התשתית לדרישות אבטחה מחמירות). עד 2013 מחיר האגרה היה 70 שקלים, ואז ירד ל-34. בדיעבד, זו הייתה ירידה חדה מדי ואגב ההורדה ל-34 כלל לא הגיעה לשוק, כי הרשמים לא הורידו את המחיר. בעצם מאז 2013, האיגוד ספג את העליה בעלות התשתית. מכיוון שרשם העמותות ביקש לממש את העודפים התקציביים, זה התאים לשנתיים האחרונות. אולם כעת בתקציב 2019, כבר מימשנו את העודפים התקציביים ואנחנו לא יכולים להשיך לספוג את ההוצאות בתשתית. על כן כפיתרון ארוך טווח ביקשנו להעלות את האגרה ב-10 שקלים. עוד החלטה שדחפתי לה הייתה הנגשת המחיר של האגרה ע״י האיגוד. כפי שידוע לך, האגרה של האיגוד הייתה חסויה, ובעל שם מתחם ראה רק את מחיר הקצה. סברתי שאין סיבה שזה ימשך, וכי השקיפות היא אינטרס ציבורי כאן ראשון במעלה. עוד ניתן ללמוד על כך בפרוטוקול נובמבר - https://www.isoc.org.il/files/docs/protocols/isoc-il-november-2017-protocol.pdf.
    ותקציב 2019 - https://www.isoc.org.il/files/docs/protocols/isoc-il-december-2018-protocol.pdf

  2. אני עומדת לחלוטין מאחורי תקציב 2019. בניגוד לשנים האחרונות בהם במודע התבקשנו לממש עודפים תקציביים, השנה הקפדנו לא להכנס לתקציב גרעוני. המשמעות הייתה לקצץ בפעילויות שונות באופן רוחבי. החלטנו (ואני הובלתי את ההחלטה הזו) להמשיך להשקיע בשדרוג של התשתית ולתת את סדר העדיפויות על התשתית. לצערינו המשמעות היא שההוצאות על פעילויות הקהילה והרגולציה וגם השקיפות ירדו בצורה משמעותית (קהילה מ-1.297 מיליון ל 635 אלף, ושקיפות מ-428 ל-128 אלף). מוזמן לראות את התקציב באתר. מוזמן לראות את תקציב 2019 כאן
    https://www.isoc.org.il/files/docs/protocols/isoc-il-december-2018-protocol.pdf

  3. לגבי סוגיית 1999 - אני הייתי זו שדרשה שהנושא יגיע לסיומו. אני גאה בהחלטה ועומדת באופן מלא מאחורי ההחלטה של הוועד. בעולם אידאלי הייתי שמחה שחוזים אלו לא היו נחתמים. אלו החלטות שנלקחו לפני שנים, ואני לא שמחה לגביהם, אולם אנחנו מחוייבים לשמור על התחייבויות משפטיות, ועל כן לא הייתה לנו ברירה אלא להמשיך ולכבד את ההתחייבויות הללו. אני רק אומר, שהמתווה החדש, שבו אנחנו דרושים לעבור לכללי הרישום החדשים אם ירצו להשתמש בשירותים מתקדמים, יגרום לירידה של 8650 שמות מתחם אלה עם השנים. אתה מוזמן לראות את ההחלטה כאן - https://www.isoc.org.il/files/newsletters/99-domains.html .

  4. לגבי רשות המיסים - כמובן שאנו מסרבים לשלם את השומה. אנחנו חושבים שרשות המיסים טועה משפטית וציבורית - אין בין האיגוד ופעילות עסקית דבר וחצי דבר, וכלל פעילותו (שירותי התשתית והפעילות הציבורית האחרת) חשובה ביותר לשמירה על האינטרנט הישראלי, ואירועי השבועות האחרונים סביב יוזמת ״חוק הפורנו״ מוכיחים זאת היטב. האיגוד הוא מוסד ציבורי הפועל להגשמת מטרותיו הציבוריות. על כן, אני לגמרי חושבת שפעלנו נכון כשפנינו לערכאות משפטיות בנושא.

2 לייקים

קרין, תודה על התגובה.
קודם כל תיקון קטן - תקציב הקהילה לפי התקציב שפרסמת עומד על 1.8 מיליון שקלים כולל עלויות שכר. בתוך פעילות “הקהילה” חלק גדול מהפעילות בקהילה היא ה"מרכז להגנת הסייבר" כפי שאתם קוראים לו, שירות שהמשרד לבטחון פנים מציע היום בהיקף ארצי.

מבלי לרדת לתת סעיפים כרגע - מתוך תקציב האיגוד שפרסמתם 6.471 מיליון שקלים הולכים לשירותי תשתית, שהם 54% בלבד מההכנסות. כל השאר הולך לפעילויות שאינן קשורות למרשם השמות. אשמח אם תוכלי לפרט באיזה סעיפים בדיוק נעשו קיצוצים ב-46% האחרים כמו למשל שכר עובדים ומשרות.

בנוסף אשמח לדעת האם נבחנו חלופות להוצאה של ניהול שירות המרשם שמגיעות ל-1.7 מיליון דולרים בשנה עבור שירות שמנהל בסופו של דבר 250 אלף רשומות.

שוב - תודה על המענה, ואני מקווה שגם שאר המתמודדים יוכלו לענות בפירוט על השאלות.